Blogg

Frokostrutine + bokbad

Reklame for boken Veiarbeid.

Når du våkner og står opp. Hvor raskt spiser du frokost? Jeg har blitt fortalt at jeg flink til å spise frokost. Med en gang jeg har våknet og stått opp. Går jeg direkte ut på kjøkkenet, for å starte arbeidet med dagens frokost.

Slik har det ikke alltid hvert. Dette er en rutine jeg har fått inn mot slutten av forrige 10-år. Til tross for at det var et 10- år med flere utfordringer, har 10-året ført med seg, flere gode vaner å holde fast ved. Et eksempel på det jeg har tatt med videre er frokostrutinen min.
Selvsagt varierer rutinen seg fra hvordan morgendagen min ser ut. Hvis jeg har god tid, tar jeg meg god tid. Når jeg ikke har det, lager jeg frokosten klar kvelden før. Da har jeg laget noe overnight oats, chia med mer.

Dersom du synes det er utfordrende å spise frokost når du står opp, gjør det heller om til en gøyal og interessant opplevelse. Noe av det du kan prøve å gjøre er å høre på musikk, lese bok eller se på en serie. Slik at du forbinder frokostrutinen din, til noe du synes er en interessant opplevelse, du gjerne vil gjøre neste morgen også.

Samtidig som du gjør frokostrutinen om til en interessant opplevelse. Hjelper det også å gjøre frokosten sin gøyal å spise. Et eksempel på en interessant og gøyal frokost opplevelse ser du på bildet nedenunder.

På bilde ser du en bok, vifte, en kopp med kaffe og en skål med frokost måltidet. Normalt sett er dette en relativt kjedelig frokost, men så har jeg lagt til spennende elementer. Dette er noe du kan gjøre også!

Frokostkaffen er kjempeviktig å ha med! Finn en måte å tilberede den på, som du ikke har gjort før. Sleng gjerne med en vifte inn i frokosten, om det uutholdelig varmt. Da snakker jeg om 30 grader, både inne og ute! Selve maten du skal spise. Finn en måte å gjør den fargerik og fin ut. Det ser straks mye mer innbydendes ut å spise.

Til dette måltidet, har jeg egentlig bare spist naturell yoghurt med fryste bær. Det er jo et kjedelig alternativ. For å piffe måltidet opp, har jeg lagt til en blanding av musli & granola, ferske bringebær, en hel banan kuttet opp og helt til slutt har jeg strødd chiafrø over alt sammen. Ufff! Så sunn frokost, tenker du sikkert nå! Men det er viktig å tenke på, nå som en må tilbringe de fleste dager hjemme, og sittende store deler av dagen. Grunnet corona-situasjonen.

Se heller på corona-situasjonen som en god motivator, for å få laget en sikkelig god, gøyal og interessant opplevelse. Opplevelsen trenger nødvendigvis ikke å være i relasjon med frokosten. Kan være lunsjen, middagen eller et mellommåltid. Det har jeg gjort, og det har gjort at jeg på under fire måneder har gått ned 5,5 kg. Noe jeg er kjempestolt av. Det å spise sunt, gir deg en kjempegod helsegevinst sett i det lengre løp.

Nå sporet vi litt av her, men tilbake til frokostrutinen. På bildet ser du jo en bok. Denne boken fikk jeg som takk. For å ha stilt opp, og arbeidet under fire av fem boklanseringer for boken Veiarbeid. Veiarbeid? Skal hen begynne å jobbe med anleggsarbeid. Nei, du det kunne faktisk vært tilfellet, men ikke i denne sammenheng. Rett frem kan tittelen Veiarbeid, tolkes til å handle om en vei som det arbeides med. Derav Veiarbeid.

Litt om boken (hentet ut fra nettsiden til forfatteren Stian selv) : Veiarbeid er en praktisk innføring i plastisk teologi – hvordan får din gudstro konkrete konsekvenser i hverdagen? Klikk her, for å lese mer om boken Veiarbeid er oppfølgeren til en annen bok av samme forfatter: Kunsten å forme livet – Plastisk Teologi.

Først og fremst, er boken Veiarbeid skrevet av tre utrolig dyktige forfattere. Forfatterne bak denne boken er Stian Kilde Aarebrot, Vegard Holm og Erik Ranvås Aarmo. Med flere personlige eksperiment fortellinger fra fem andre forfattere. Under boklanseringen fikk jeg en liten smakebit av de personlige eksperiment fortellingene, så jeg husket litt omfanget av boken.

Begynnelsen av de fleste bøker er ofte veldig treige og kjedelige. Helt til du kommer til kapitel 3 ca. For da begynner ting foregå i fortellingen. Slik var det ikke med boken Veiarbeid. Den fanger interessen din raskt, og du vil få en tilhørighet til innholdet av boken. Uavhengig om du praktiserer kristen tro eller ikke. Grunnen til dette, etter mine tolkninger, så er Veiarbeid skrevet som en fagbok. Det skal sies at når du leser (…) praktisk innføring i plastisk teologi.(…) At dette er en kjempespennende bok!

Dette er en av grunnene til at jeg måtte lese den ferdig, og ønsket å få den ferdig. Sammenlagt, brukte jeg 5 timer på hele boken! Normalt sett, tar det meg mye lengre tid å bli ferdig med en bok. Hvor lang tid bruker du på å lese bøker?

Uavhenging om du bruker lang eller kort tid på å bli ferdig med en bok. Er dette en bok jeg anbefaler deg på det sterkeste å lese! Boken gjør noe med deg, og hvordan du tenker på livet ditt underveis i lesningen og etter lesningen.

Håper du har en fortsatt fin tirsdag, og nyter dagen til tross for at det er grått og vått ute!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *